Menu

Предлог-Буџетот на општина Дебрца за 2018 година јавно достапен за граѓаните

Почитувани граѓани на Дебрца , Пред Вас е Предлог-Буџетот на општина Дебрца за 2018 година. За првпат од постоењето на општината Буџетот на општината пред неговото донесување од советот на општината го ставаме на увид на јавноста. Тоа го ветивме, а зборот е збор....

Честитка по повод празникот Св. Климент Охридски

Градоначалникот на Општина Дебрца, Зоран Ногачески по повод празнувањето на Св. Климент Охридски, упати честитка до сите православни христијани: Со зборови си ги упатил народите кон верата Божја, со делата си се издигнал, преблажен, кон божествен и блажен живот. Со...

Белчишко Блато во нашите срца

Денес во општина Дебрца се одржа работилница под наслов “Белчишко Блато во нашите срца “ проект кој го финансира Регионалниот еколошки центар (РЕЦ), а го реализираат еколошкото друштво “Грашница” и општина Дебрца.. Свое обраќање на работилницата имаше и...

Одбележан Светскиот ден на лицата со хендикеп

Градоначалникот и секретарот на општина Дебрца денес присуствуваа на одбележувањето на Светскиот ден на лицата со хендикеп, 3 Декември, во Охрид, во организација на Здружението на лица со телесен инвалидитет од Охрид и Дебрца “Мобилност Охрид 1988” и Сојузот за спорт...

Градоначалникот Ногачески учествуваше на дводневна дебата од Националниот Форум

Градоначалникот на општина Дебрца, Зоран Ногачески учествуваше на дводневната дебата, на која се разговараше за процесот на пренесување на одговорностите на општините и обезбедувањето на соодветно финансирање за давање локални јавни услуги учествуваа и шефот на...

ПРАШАЈ ГО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

Поставете прашање до Градоначалникот Зоран Ногачески

ИДЕИ ЗА ДЕБРЦА

Доколку имате некоја идеа, замисла или проект… Тука е местото за да ни го предложите

ЗАКАЖИ СРЕДБА

Закажете средба со општинските органи на Дебрца

ПРИЈАВИ ПРОБЛЕМ

Пријава на комунален проблем

ПРИЈАВИ КОРУПЦИЈА

Пријавете било каков вид на мито и курупција