1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Previous
Next

Најнови вести

14/09/2017,
2017-09-14-10-11-18 Советот на Општина Дебрца на денешната, 58 седница едногласно донесе одлука да се распише референдум во врска со прашањето за отфрлање на предложеното решение за Дебрца како локација за изградба и работење на регионална депонија и други постројки за управување на отпад во Југозападниот плански регион, потврдувајќи ја својата надпартиска сплотеност и изразувајќи ја волјата на жителите на Дебрца. Референдумот, како што одлучија советниците, би се одржал заедно со локалните избори закажани за 15...
11/09/2017,
2017-09-11-08-07-03Во контекст на новонастанатата ситуација во Општина Дебрца и најавата за изградба на регионална депонија како и големиот револт на жителите, Советот на Општина Дебрца донесе Одлука бр. 08-1327/2 од 04.08.2017 год., за отфрлање на предложеното решение за Дебрца како локација за изградба и работење на регионална депонија и други постројки за управување на отпад во Југозападниот плански регион. Донесената одлука од Советот, заедно со барањето бр. 03-1328/1 од 04.08.2017 год., за отфрлање на Дебрца како...
24/08/2017,
2017-08-24-08-58-39 Градоначалникот на Општина Дебрца Игор Трајкоски, кој воедно и е Претседател на Советот за развој на Југозападниот плански регион, заедно со раководителот на Центарот за развој Мирјана Лозаноска, беа во посета на Основното училиште во Ботун, каде се одвиваат градежно-занатски работи за целосна реконструкција на објектот, кој е дел од регионалниот проект                 “Енергетско ефикасни објекти во ЈЗПР”, одобрен од...

 

Огласи