Select Page

ЕВРОИНТЕГРАЦИИ И ЛЕР

Градоначалникот Ногачески во посета на свињарската фарма Папу во Белчишта
IPARD – Инфо ден за мерка 7
EU IPA CBC MK-AL:Започна со градба новиот планинарски дом во с.Брежани
Проект за поврзување на локалните патишта – Mеханизам за жалби и поплаки
Општина Дебрца со најдобар раст на транспарентна општина
Покана за обука за локални водичи, во рамките на проектот „Подобрување на конзервацијата на приоритетните растенија во меѓуграничната област – Conse-pp“
Градоначалникот Ногачески оствари средба со Г-дин Елвис Али, програмски менаџер на Делегацијата на ЕУ за ИПА2 Програмата
Совет на општина Дебрца, 47-ма седница, донесени одлуки
Локалитетот Белчишко блато “Сини Вирој” доби нова екотуристичка инфраструктура
Реконструкција на патниот правец село Злести-село Белчишта
Индекс за активна транспарентност: Дебрца е отворена и транспарентна општина
Промовирана новата опрема во рамките на Проектот: „Нови можности за безбеден зимски авантуристички туризам“.
Проектна ретроспектива за 2020 година
Проектот „Подобрување на конзервацијата на приоритетните растенија во меѓу-граничната област – CONSE PP“  во финалната фаза на имплементација
Врачени првите решенија за регистрација на фотоволтаични соларни системи преку проектот (МСИП)
INVITATION TO TENDER FOR Equipment for Exhibition Centre
EU IPA MK-AL: Општина Дебрца се опреми со ново специјално теренско возило за спасување во зимски услови
Потпишан Меморандумот за соработка на проектот: “ Зачувување на Белчишко Блато со ангажирање на општина Дебрца и локални чинители
Реализирани капитални инвестиции во повеќе проекти од локалната инфраструктура во Општина Дебрца
Официјално означен стартот за изградба на резервоар за водоснабдување на село Издеглавје и село Слатински Чифлик.
Поставени нови канти за отпад во селата низ Средна Дебрца
АКВАТЕК и Здружението за екологија и туризам ‘ЕКОТУРИЗАМ-2016″, Охрид, изведоа подводни активности во Белчишкото Блато
Announcement/ Соопштение Conse PP
Означен почетокот на проектот „Нови Можности за Безбеден Зимски Авантуристички Туризам“,
Општина Дебрца доби над 676.000 евра средства за подoбрување локалната патна инфраструктура
INVITATION TO TENDER FOR Logistics of Events-Events’ Organization
INVITATION TO TENDER FOR Redevelopment of Exhibition Centre
Започна санацијата на колекторскиот систем на Охридското езеро
Проект за подобрување на општинските услуги (MSIP)
Градоначалникот Ногачески оствари средба со учениците од ОУ “Дебрца” кои учествуваа во Еразмус + програмата
Успешно реализирана инфо сесија за ЕУ ИПА 2020
Градоначалникот Ногачески во официјална  посета на општина Грамш-Албанија
Општина Дебрца доби донација од Здружението за екологија и туризам “Екотуризам 2016”
Проект за подобрување на општинските услуги (MSIP)
Општина Дебрца доби грант средства во износ од 336 320 денари во рамки на МСИП
Промовиран проектот “Санација на браната на Слатинско Езеро”
Општина Дебрца обезбеди нова механизација во рамките на проектот “Подобрување на општинските услуги”, имплементиран од Светска Банка
Општина Дебрца доби два грантови во рамките на проектот за “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој”
Со гранд од УНДП, општина Дебрца набави нови канти за отпад
Општина Дебрца работи на подготовка на три стратешки документи за оддржлив развој
Преку EU IPA грант Општина Дебрца набави нова механизација
Со средствата обезбедени од грант на ЕУ ИПА се реконструираат улици во с.Мешеишта
Почеток на проектот “Подобрување на конзервацијата на приоритетните растенија во меѓу-граничната област Македонија-Грција”.
Соопштение: Јавна анкета и јавната презентација по Предлог – Урбанистичкиот план за с. Злести
Големина на Фонт
Контраст