Select Page

24-та седница на Советот на општината Дебрца

Врз основа на член 39 став 2 од Законот за локалната самоуправа ("Службен весник на РМ", број 5/2002) и член 22, став 2 од Статутот на општината Дебрца ("Службен гласник на општината Дебрца", број 3/2005), донесувам:    Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е за свикување на 24-та...

Исплатени средствата во рамки на мерката “Добредојдовте првачиња”

Во рамки на мерката “Добредојдовте првачиња” Од Буџетот на општина Дебрца исплатени се По 5.000 денари за секое прваче запишано во ООУ “Дебрца” или вкупно 135.000,00 денари, на учениците им посакуваме топло Добредојде во образовниот процес како и успешна школска...

Започнаa градежните работи за реконструкција на главната улицата oд влезот во село Волино

Започна реконструкцијата на главната улица во село Волино, се работи на улица која е главна артерија во уличната мрежа во с.Волино која го поврзува с.Волино со с.Требеништа и с.Мешеишта, исто така преку оваа улица се поврзуваат луѓето и добрата како внатре во селото...
Насловна

Соопштение за жителите на село Волино

Општина Дебрца ги известува жителите на село Волино дека согласно Договор за заем на Република Македонија и Светска Банка,  Проектот за поврзување на локални патишта , Под – проектот Реконструкција на линиски објекти – улица во с. Волино, општина Дебрца дека од...

Започна изградбата на Парк во село Требеништа, со детско игралиште

Деновиве започна изградбата на Парк во село Требеништа, со детско игралиште во склоп  на спортскиот полигон кој ќе биде во функција за забава на најмладите жители и родители на Требеништа, како и околните села кои гравитираат во тој дел. Изградбата на овој Парк ќе...
Насловна

Информација за ѓраѓаните за користење на средства за инвестиции преку европскиот IPARD фонд

Телото за управување со IPARD при Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство, започнува со организирање на промотивна кампања со цел започнување  и доближување на можностите за користење на средствата од IPARD програмата со потенцијалните корисници. Со...

Извештај на активности на ЈПКД Дебрца во периодот од 25.08.2023 до 10.09.2023 година

Санација на дефект на водоводната мрежа во Мешеишта Санација на дефект на водоводната мрежа во Подмоље Косење на крајпатната вегетација во Издеглавје -Слатино -Сл.Чифлик- Оздолени –Сошани Санација на дефект на водоводната мрежа во Ново Село Чистење на просторот од...

Честитка по повод 8-ми Септември-Денот на Независноста

По повод 8-ми Септември, Денот на независноста на Република Македонија, градоначалникот на општина Дебрца Зоран Ногачески упати честитка до сите граѓани на Република Македонија, во која се вели: Дозволете ми да Ви го честитам 8-ми септември, Денот на независноста, со...

Продолжeна реализацијата на годишната програма за изградба и реконструкција на улици во општина Дебрца за 2023 година

Продолжуваме со реализацијата на годишната програма за изградба и реконструкција на улици во општина Дебрца за 2023 година. Асфалтирани се две улици во село Мешеишта, во должина од 450 метри. Извршено е крпење на ударните дупки на асфалтните коловози на општинските...

Топло добредојде за првачињата во Дебрца

Пред утрешниот почеток на новата учебна 2023/2024 година денес приреден беше свечен прием за 27 те првачиња од ООУ "Дебрца". Посакувајќи им топло добредојде  во светот на знаењата, на првачињата  градоначалникот Ногачески им додели училишен прибор, кој традиционално...