Select Page

CONSE PP

ЕУ Амбасадорот Н.Е Давид Гир оствари работн посета на Општина Дебрца

ЕУ Амбасадорот Н.Е Давид Гир оствари работн посета на Општина Дебрца

Денес градоначалникот Ногачески, беше домаќин на Амбасадорот на Делегацијата на ЕУ во Македонија, Г-дин Дејвид Гир,кој беше во работна посета на општина Дебрца. На средбата градоначалникот го запозна евроамбасадорот со личната карта на општината,нејзиното природно и...

ЕУ Амбасадорот Н.Е Давид Гир во работна посета на општина Дебрца

ЕУ Амбасадорот Н.Е Давид Гир во работна посета на општина Дебрца

Шефот на Делегацијата на Европската Унија, Н.Е Давид Гир, во понеделник 03.04.2023 година ќе биде во целодневна работна посета на општина Дебрца. За време на посетата покрај работна средба со градоначалникот Ногачески и Членовите на Совет на Општина Дебрца, предвидено...

Oфицијално отворен новиот Изложбен центар на Белчишкото блато

Oфицијално отворен новиот Изложбен центар на Белчишкото блато

Денес во Белчишта со пригодна свеченост и официјално беше отворен новиот Изложбен центар на Белчишкото блато.  Новата зграда беше реконстуирана со грант во рамките на пограничниот проект помеѓу Грција и Македонија под работен наслов „Подобрување на конзервацијата на...

Завршен настан на проектот „Подобрување на заштитата на природните растенија во погранични области“ – Conse PP.

Завршен настан на проектот „Подобрување на заштитата на природните растенија во погранични области“ – Conse PP.

Општина Дебрца, со задоволство Ве поканува да учествувате во Финалниот Настан на проектот „Подобрување на конзервацијата на приоритетните растенија во меѓуграничната област – CONSE PP“. Финалниот настан ќе се одржи на 11 јули 2022 година, со почеток во 10.00 часот, во...

Работилница: Белчишко Блато како заштитено подрачје,воспоставување и ефективно управување

Работилница: Белчишко Блато како заштитено подрачје,воспоставување и ефективно управување

Четврток и петок (5-6- Мај) во новите простории од "Изложбениот центар на Белчишкото блато" во с.Белчишта ќе се одржи работилницата во рамките на проектот „Зачувување на Белчишко Блато со ангажирање на општина Дебрца и локалните чинители“, кој започна на 1 јуни 2020...

Проектна ретроспектива за 2021 година

Проектна ретроспектива за 2021 година

Последните денови од годината вообичаено се прави ретроспектива на тоа што сме оствариле во годината што изминува. Наша констатација е дека голем дел од планираните проекти успешно ги реализиравме. Дел од проектите останаа незавршени поради се уште присутната ковид...

Советот на општина Дебрца ги усвои годишните програми за развој на општината и Буџетот на општината за 2022 година

Советот на општина Дебрца ги усвои годишните програми за развој на општината и Буџетот на општината за 2022 година

На денешната 3-та седница, Советот на Општина Дебрца, со 10 гласа “за” го донесе Буџетот на општина Дебрца за 2022 година и Годишните развојни програми на општината за 2022 година. .На изготвувањето на буџетот претходеше транспарентна постапка во која граѓаните,...

Покана за обука за локални водичи, во рамките на проектот „Подобрување на конзервацијата на приоритетните растенија во меѓуграничната област – Conse-pp“

Покана за обука за локални водичи, во рамките на проектот „Подобрување на конзервацијата на приоритетните растенија во меѓуграничната област – Conse-pp“

Invitation   We are delighted to invite you to participate in a training seminar on the Biological Diversity in the Municipality of Debrca and the Belcisko Wetland, that will be held on June 18, 2021.   The Municipality of Debrca organizes training for local...

Проектна ретроспектива за 2021 година

Проектна ретроспектива за 2020 година

Крајот на годината е период кога вообичаено се прави ретроспектива на тоа што сме исполниле и што не сме исполниле од ветеното. Зад нас останува една многу тешка година, година која ја одбележа светската здравствена криза, предизвикана од ковид 19 вирусот, со сите...

Проектот „Подобрување на конзервацијата на приоритетните растенија во меѓу-граничната област – CONSE PP“  во финалната фаза на имплементација

Проектот „Подобрување на конзервацијата на приоритетните растенија во меѓу-граничната област – CONSE PP“ во финалната фаза на имплементација

Назив на проект: Подобрување на конзервацијата на приоритетните растенија во меѓу-граничната област - CONSE PP Партнери во проектот: Општина Дебрца, Јавно претпријатие за управување и заштита на повеќенаменска област – ЈАСЕН, Факултет за шумарски науки, пејзажна...