Select Page

Хуманоата на дело

Во време на кризи, каква што е актуелната светска пандемија од корона вирусот, секогаш најголеми херои се хуманите луѓе. Денес, како прв човек на општина Дебрца бев пријатно изненаден од еден таков хуман човек, Александар Голабоски, кој потекнува од село Лешани, а...

Општина Дебрца воведе нови превентивни мерки

🔴Се известуваат граѓаните на општина Дебрца дека поради кризната состојба предизвикана од вирусот КОВИД-19, а согласно препораките и мерките на Владата за спречување на опасноста од ширење и зараза со Ковид – 19 вирусот, од денес, 23.03.2020 година општинската...

Контакт информации за мобилните тимови во Општина Дебрца

Се известуваат граѓаните на Дебрца дека на територијата на општина Дебрца функционираат мобилни тимови кои имаат за задача на барање на старите и изнемоштени лица и на лицата со посебни потреби да им излезат во пресрет за прехранбени производи, продукти за хигиена и...

Денес се одржа состанок на Општинскиот штаб за заштита и спасување на општина Дебрца

Денес се одржа состанок на Општинскиот штаб за заштита и спасување на општина Дебрца, како кризен штаб во врска со состојбата со корона вирусот, КОВИД - 19 и мерките и препораките на Владата и Министерството за здравство, на кој беа донесени следните заклучоци и...

Општина Дебрца ги следи препораки за превенција од Ковид-19

Согласно препораките и мерките кои ги превзеде Владата за справување со коруна вирусот, Општина Дебрца ги известува сите граѓаните дека е препорачливо да ги намалат своите активности во однос на локалната самоуправа. Во насока на олеснување на работата ве информираме...

МЕРКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ШИРЕЊЕТО НА КОРОНА ВИРУСОТ

Од утре, 11.03.2020 година ( среда ) во наредните 14 дена сите основни училишта, средни училишта, факултети и предучилишни установи ( детски градинки ) на територијата на Македонија, времено ќе запрат со воспитно – образовниот процес, како дел од мерките и...

АКВАТЕК и Здружението за екологија и туризам ‘ЕКОТУРИЗАМ-2016″, Охрид, изведоа подводни активности во Белчишкото Блато

Нуркачкиот Центар АКВАТЕК, Охрид и Здружението за екологија и туризам 'ЕКОТУРИЗАМ-2016", Охрид, изведоа подводни активности за разоткривање на тајните на Белчишкото Блато. Најголемото блатно езерце Сино Дувло крие многу природни особености кои допрва треба детално да...

Announcement/ Соопштение Conse PP

Почитувани, Дата: 24.2.2020 Општина Дебрца Ви благодари за доставената понуда по објавениот повик за поднесување на понуди за Реконструкција на изложбен центар, со број CONSE-PP-CN1-SO2.3-SC035-12-2703/1, во рамките на рокот за доставување на понуди. Воедно, Ве...

Градоначалникот Ногачески оствари  средба со претставниците на Координативното тело, за еколошка револуција во Дебрца

Денес градоначалникот Зоран Ногачески оствари  средба со претставниците на Координативното тело, кое беше носител на еколошката “револуција” во Дебрца, односно на активностите аргументирано да се докаже дека Дебрца и сливот на Охридското Езеро не се место за изградба...

Учениците од ООУ “Св.Климент Охридски”- Охрид, во посета на општина Дебрца

Од утре, 11.03.2020 година ( среда ) во наредните 14 дена сите основни училишта, средни училишта, факултети и предучилишни установи ( детски градинки ) на територијата на Македонија, времено ќе запрат со воспитно – образовниот процес, како дел од мерките и...

Хуманоата на дело

Во време на кризи, каква што...

Општина Дебрца воведе нови превентивни мерки

🔴Се известуваат граѓаните на...

Announcement/ Соопштение Conse PP

Почитувани, Дата: 24.2.2020...

ФОРМУЛАРИ

Тука може да ги спуштите сите формулари од Општина Дебрца

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК

Архива на службени гласници

БУЏЕТ/ЗАВРШНА

Архива на Буџет и Завршната Сметка за Општина Дебрца

ПРАШАЈ ГО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

Поставете прашање до Градоначалникот Зоран Ногачески

ПРИЈАВИ ПРОБЛЕМ

Пријава на комунален проблем

ИДЕИ ЗА ДЕБРЦА

Доколку имате некоја идеа, замисла или проект… Тука е местото за да ни го предложите

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конкурс за доделување стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Македонија за студиската 2019/2020 година

  Потребните документи можете да ги спуштите на следниот ЛИНК

Објава за достапност на Нацрт – Планот за управување со природното и културното наследство на Охридскиот регион 2019-2028г.

Министерството за животна средина и просторно планирање ја известува заинтересираната јавност дека е изработен Нацрт – Планот за управување со природното и културното наследство на Охридскиот регион 2019-2028г. Согласно постоечката законска регулатива (Законот за...

Проект за подобрување на општинските услуги (MSIP)

Република Северна Македонија  Проект за подобрување на општинските услуги (MSIP)  MSIP-SH-MUN-DEB-01-19 Овој Повик за поднесување на понуди ја следи општата објава за набавки за овој проект објавена во изданието на UN Development Business со бр. 767 од 31 јануари,...

ЗАКАЖИ СРЕДБА

Закажете средба со општинските органи на Дебрца

ПРИЈАВИ КОРУПЦИЈА

Пријавете било каков вид на мито и курупција

ВОЗЕН РЕД

Детален преглед на возниот ред во општина Дебрца

Внесете ја вашата е-mail адреса