Menu

Познати Личности

Бранко Црвенковски(Роден во Сараево на 12 Октомври 1962)-Македонски Политичар и поранешен Претседател и Премиер на Република Македонија од Социјалдемократскиот сојуз на Македонија,по потекло од Слатино

 

 

Трајко Вељаноски(Роден во Сливово на 2 Ноември 1962)-Македонски Политичар и поранешен претседател на Собранието на Република Македонија од ВМРО

 

 

Илија Димовски(Роден во Велес на 10 Октомври 1980)-Македонски политичар и Член на ВМРО,и дел од Собранието како Пратеник од редовите на ВМРО,по потекло од Врбјани

Гордана Јанкулоска(Родена во Охрид на 12 Октомври 1975)-Македонска Политичарка и поранешна министерка за внатрешни работи,политичарка од редовите на ВМРО-ДПМНЕ,по потекло од Турје.

Зоран Ставрески(Роден во Охрид на 29 Октомври 1964)-Македонски политичар и поранешен министер за финансии во периодот 2009-2016,член на ВМРО-ДПМНЕ,по потекло од Велмеј

Ристе Ристески(Роден во Охрид на 23 Мај)-Македонски пејач,кој се прослави со своето учество во Ѕвездите на Гранд,на кое го освои првото место,по потекло од Лактиње

Вера Љубојна(Родена во Скопје)-Македонска пејачка од групата Љубојна,изведува етно музика,по потекло од Сливово

Александар Костоски(Роден во Скопје на 5 март 1988)-Македонски кошаркар и член на Македонската кошаркарска репрезентација,има настапувано за Работнички,МЗТ,Куманово а моментално игра во Романија,по потекло од Сливово

Драган Павловиќ Латас(Роден во Скопје на 25 Февруари 1960)-Македонски новинар и поранешен главен уредник на весникот Вечер,тој работи и како главен уредник на телевизијата Сител,по потекло од Мраморец

Митко Апостоловски(Роден во Битола на 7 Март 1955)-Македонски актер,моментално работи во народниот театар во Битола,познат е по многу улоги во Многу Македонски Филмови,по потекло од Мраморец

Спасен Силјаноски(Роден во Кичево)-Македонски пејач на народна музика,кој е многу познат и баран низ Западниот дел од Македонија и пошироко,по потекло од Турје

Елена Ристеска(Родена во Скопје на 27 Април 1986)-Македонска Пејачка која ја преставуваше Македонија на Евровизија во 2006год,и чиј пласман е досега најдобар за Македонија на една Евровизија,по потекло од Арбиново

Владо Дојчиноски(Роден во Охрид на 27 Февруари 1986)-Македонски актер кој е најдобро познат по своите улоги во Македонските народни приказни,по потекло од Годивје

Ѓоко Танески(Роден во Охрид на 2 Март 1977)-Македонски пејач и преставник на Македонија на Евровизија 2010 со песната „Јас ја имам силата“ по потекло од Белчишта