Select Page

АКТУЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

Активности за тампонирање на локални патишта во селата Издеглавје и Сливово
ИЗМЕНА Бр. 1 на ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ПОНУДИ (ППП) – Градежни работи за Реконструкција на уличното осветлување со енергетски ефикасни ЛЕД светилки во Општина Дебрца
Сто и дванаесет години од раѓањето на истакнатиот македонски писател, Ванчо Николески
Листа на проекти кои се отпочнати или треба да започнат со изградба во населените места во Општина Дебрца
Започна реконструкција на Објектот (поранешна продавница) во село Ботун
33-та седница на Советот на општината Дебрца
Одбележан 22-Мај – Меѓународниот ден на биолошката разновидност во Општина Дебрца
Започна уредување на речното корито во с.Белчишта
Генералка Викенд со учениците на ООУ ,,Дебрца” вработените во Општина Дебрца и ЈКП Дебрца
Јавен Оглас за работно ангажирање на невработени лица по годишната програма за јавни работи за 2024 година
Извршена превентивна систематска дезинсекција и дератизација на територијата на општина Дебрца
Повик за поднесување на понуди (ППП)-Градежни работи Реконструкција на уличното осветлување со енергетски ефикасни ЛЕД светилки во Општина Дебрца
Општина Дебрца, ООУ ,,Дебрца” и ЈКП ,,Дебрца”ќе бидат дел од акцијата Генералка викенд
Денес се одбележува 79 години од победата над фашизмот и Денот на Европа
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЛАРВИЦИДНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРЦИ
Велигденска честитка од градоначалникот Ногачески
ЈАВЕН ПОВИК бр.01/2024 за избор на изработувач на Урбанистички проекти и Стручна Ревизија
Се одбележаа 23 години од загинувањето на водникот Игор Костески, припадник на специјалната единица на АРМ “Волци”
32-та седница на Советот на општината Дебрца
Одбележан 22-Април Меѓународниот ден на планетата Земја
Oбјавен огласот за јавна набавка на пумпа за пумпната станица и санација на резервоарот во село Мешеишта
Неделен преглед на активности преку програмата за јавни работи
Известување општинска изборна комисија Дебрца
Честитка по повод Рамазан Бајрам
Извршено е асфалтирање на пристапниот пат до манастирската црква “Св.Недела”,во Требеништа
3 Април Светскиот ден на водните животни
Анастасија Мојсовска, од Оровник на Државното првенство во стрелаштво со воздушна пушка, на кое постави нов личен и државен рекорд
Водоснабдувањето во фокусот на интерес на општината, а со цел да се обезбеди квалитетно снабдување со вода за пиење на населените места
Ќе се подигнува безбедноста во сообраќајот со поставување на вертикална сообраќајна сигнализација
Одбележан Меѓународниот ден на Шумите, денот на пролетта и екологијата 21-март со учениците на ООУ,,Дебрца”
Јавен Повик За субвенционирање на граѓаните на општина Дебрца за купување велосипед во 2024 година, мерка “Живеј здраво – вози точак”
Се одржа работилница за изработка на првиот Интегриран локален развоен план (ИЛРП)
Резултати од конкурсот за доделување на стипендии на одличните ученици од општина Дебрца запишани на јавните и приватните средни училишта во Република Северна Македонија за учебна 2023/2024
Резултати од конкурсот за доделување на стипендии редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватни универзитети и високообразовни установи во Република Северна Македонија за студиска 2023/2024
Потсетување до граѓаните и правните лица за подмирување на своите обврски по основ на данок на имот и комунална такса
Советот на општината на 31-та седница едногласно ја усвои завршната сметка на буџетот на општина Дебрца за 2023 година.
Започна реализацијата на проектот за уредување на центарот и изградба на спортско игралиште во село Злести
Покана за работилница за изработка на првиот интегриран локален развоен план (ИЛРП), за период 2024-2027 година
Честитка од Градоначалникот Ногачески до граѓаните од исламска вероисповед, по повод Почетокот на светиот месец Рамазан
Предвидени капитални инвестиции за 2024 година
Честитка по повод 8-ми март, меѓународниот ден на жената
31-та седница на Советот на општината Дебрца
Прочистени и проодни локалните патишта од снежните врнежи
Јавен увид и консултација со јавноста по Нацрт Извештај за Стратегиска оцена на животната средина за Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за формирање на градежна парцела со основна класа на намена Е1.13 – Површински соларни фотоволтаични електрани на дел од КП 1549/1 и дел од КП 1549/2, КО Белчишта, Општина Дебрца
Општина Дебрца го усвои Локалниот акциски план за управување со отпад
Известување од Јпкд Дебрца до жителите на Општина Дебрца
30-та седница на Советот на општината Дебрца
Започнува изработката на првиот интегриран локален развоен план (ИЛРП), за период 2024 – 2027 година
Во знак на благодарност ЖФК “Билјанини Извори” Охрид, донираа 50 фудбалски топки за ООУ “Дебрца”
Извршено чистење на крајпатна вегетација на општинските патни правци за селата Мраморец, Турје и Годивје