Select Page

НАСТАНИ

Одбележан 22-Мај – Меѓународниот ден на биолошката разновидност во Општина Дебрца
Генералка Викенд со учениците на ООУ ,,Дебрца” вработените во Општина Дебрца и ЈКП Дебрца
Се одбележаа 23 години од загинувањето на водникот Игор Костески, припадник на специјалната единица на АРМ “Волци”
3 Април Светскиот ден на водните животни
Одбележан Меѓународниот ден на Шумите, денот на пролетта и екологијата 21-март со учениците на ООУ,,Дебрца”
Во знак на благодарност ЖФК “Билјанини Извори” Охрид, донираа 50 фудбалски топки за ООУ “Дебрца”
Потпишан Меморандум за Соработка помеѓу ,,Екотуризам-2016” и Општина Дебрца за изработка на Студија за стратешки развој на Eкотуризам во Општина Дебрца
Градоначалникот Зоран Ногачески се приклучи на националната кампања “ Ги запознаваме ретките болести 2024”
Одржана Петтата (последователна) форумска сесија од проектен форум во Општина Дебрца во рамките на проектот,,Зајакнување на општинските совети- фаза 2”
Покана за петта форумска сесија од проектот ” Зајакнување на општинските совети“-фаза 2 Презентација на постигнатите резултати од подпроектот Изградба на парк со детско игралиште во село Требеништа
Со низа свечености одбележан јубилејот- 80 години од формирањето на Првата Македонска-косовска ударна бригада , на 11 Ноември 1943 година и Патронен празник на ООУ Дебрца – Белчишта
Oдбележан јубилејот 80 години од издавањето на Манифестот на ГШ на НОВ и ПОМ и патронен празник на општина Дебрца
Информација за ѓраѓаните за користење на средства за инвестиции преку европскиот IPARD фонд
Топло добредојде за првачињата во Дебрца
4-та Работилница за Екосистемски услуги- Снабдувачки услуги од Белчишко Блато и начини за нивна проценка
Oдбележани 80 години од формирањето на првата организирана воена формација, Баталјонот „Мирче Ацев“, ( 18 Август 1943 година ), ден кој се слави како празник на Армијата на Република Македонија
Поставени пловни препреки на Сатеска и Даљан во рамки на платформата за општествена одговорност „Наша гордост. Наша одговорност.“
Свечено отворена Интернационалната Ликовна колонија “Дебрца” – Белчишта, нејзиното 38 мо издание, кое оваа година е посветено во сеќавање на Ѓорѓија Целески, основоположникот на ликовната колонија
Положено цвеќе пред Спомен обележјата од Илинденското востание и НОБ во село Лактиње
Одржана јавна расправа за под-проектот „Енергетска ефикасност за јавното осветлување во општина Дебрца“ и Планот за намалување на влијанијата врз животната средина и социјалните работи”
Свечено доделени свидетелствата на учениците од IX одделение за завршено основно образование во ООУ,,Дебрца”
Одбележан 22 Мај – Светскиот ден на биолошката разновидност и Денот на Натура 2000 Во Белчишта / Белчишко Блато
Во општина Дебрца ќе се одбележи 22 Maj-Светскиот ден на биолошката разновидност и Денот на Натура 2000
Одржана презентација на Физибилити студијата за енергетскa ефикасност за улично осветлување во општина Дебрца
Одржана велосипедска тура по планинските патеки на Караорман
Презентација на Физибилити студијата за енергетскa ефикасност за улично осветлување во општина Дебрца
Се Одржа Првото Регионално првенство за млади во шах Lake Queen School Cup 2023
Општина Дебрца организира дводневна посета на 90-от Меѓународен земјоделски саем “Нови Сад 2023”, Република Србија.
Положено свежо цвеќе на Споменикот на револуцијата, победата и слободата „Кременатец“,Белчишта
Градоначалникот Ногачески положи свежо цвеќе пред спомен обележјето на водникот Игор Костески
Oпштина Дебрца се приклучува на акцијата “ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД”
ЕУ Амбасадорот Н.Е Давид Гир оствари работн посета на Општина Дебрца
ЕУ Амбасадорот Н.Е Давид Гир во работна посета на општина Дебрца
Покана за трета форумска сесија од проектот ” Зајакнување на општинските совети“
2-ра Работилница : Екосистемски услуги – поврзаност со ретки и ендемични видови од Белчишко блато и мерки за зачувување
Одржана првата работилница донесување одлуки со примена на концептот на екосистемски услуги
Работилница : Донесување одлуки со примена на концептот на екосистемски услуги
Покана за втора форумска сесија од проектот ” Зајакнување на општинските совети“
UNDP: Се одржа првиот форум на заедницата во општина Дебрца
Покана за прва форумска сесија во рамки на проектот “Зајакнување на општинските капацитети”
Денес се одржа јавна расправа за проектот “Модернизација на јавното осветлување/ замена на постојните улични светилки со нови лед светилки во населените места во општина Дебрца”
Mинистерот за ЖСПП г-дин Насер Нуредини, оствари работна средба со градоначалникот Ногачески
Промоција на новата долгорочна платформа за општествена одговорност „Наша гордост. Наша одговорност.“
USAID: Одржана обуката за вработените во општина Дебрца за ажурирање на даночната дата база
Граѓански Буџет 2023 – Отворен Ден со Месните заедници
Скопско, Пиварци и општините во заедничка акција исчистија дел од Охридското Езеро
Завршен настан на проектот “Нови можности за безбеден зимски авантуристички туризам”
Преставници од Општина Дебрца присуствуваат на дводневната 9-та Конференција на засегнати страни во рамки на Дримскиот базен
Покана за свечен настан по повод завршувањето на проектот „Нови можности за безбеден зимски авантуристички туризам“
Општинските советници дел од проектот „Зајакнување на општинските совети“