Select Page

МЛАДИ И СПОРТ

Листа на проекти кои се отпочнати или треба да започнат со изградба во населените места во Општина Дебрца
Општина Дебрца, ООУ ,,Дебрца” и ЈКП ,,Дебрца”ќе бидат дел од акцијата Генералка викенд
Одбележан 22-Април Меѓународниот ден на планетата Земја
Анастасија Мојсовска, од Оровник на Државното првенство во стрелаштво со воздушна пушка, на кое постави нов личен и државен рекорд
Одбележан Меѓународниот ден на Шумите, денот на пролетта и екологијата 21-март со учениците на ООУ,,Дебрца”
Започна реализацијата на проектот за уредување на центарот и изградба на спортско игралиште во село Злести
Започнува изработката на првиот интегриран локален развоен план (ИЛРП), за период 2024 – 2027 година
Во знак на благодарност ЖФК “Билјанини Извори” Охрид, донираа 50 фудбалски топки за ООУ “Дебрца”
Одржана Петтата (последователна) форумска сесија од проектен форум во Општина Дебрца во рамките на проектот,,Зајакнување на општинските совети- фаза 2”
Покана за петта форумска сесија од проектот ” Зајакнување на општинските совети“-фаза 2 Презентација на постигнатите резултати од подпроектот Изградба на парк со детско игралиште во село Требеништа
Во тек е изградбата на Парк во село Требеништа, со детско игралиште
Исплатени средствата во рамки на мерката “Добредојдовте првачиња”
Започна изградбата на Парк во село Требеништа, со детско игралиште
Топло добредојде за првачињата во Дебрца
Доделување на прибор на идните првачиња во ,,ООУ Дебрца “ општина Дебрца
3-та Работилница за Екосистемски услуги- Снабдувачки услуги од Белчишко Блато и начини за нивна проценка
Свечено отворена Интернационалната Ликовна колонија “Дебрца” – Белчишта, нејзиното 38 мо издание, кое оваа година е посветено во сеќавање на Ѓорѓија Целески, основоположникот на ликовната колонија
Спроведена Акцијата за прочистување во село Волино Заедно, за #НашатаГордост
Акција за чистење на потегот од мостот на каналот на река Сатеска, на патот Волино – Мешеишта до мостот на патот Волино-Требеништа и селскиот плоштад во село Волино
Завршени работите на изградба и рехабилитација на улици во селата Требеништа, Ботун и Белчишта
Потпишан договорот за изградба на парк со детско игралиште во село Требеништа
ЈАВЕН ПОВИК За субвенционирање на граѓаните на општина Дебрца за купување велосипед во 2023 година
Свечено доделени свидетелствата на учениците од IX одделение за завршено основно образование во ООУ,,Дебрца”
Одбележан 22 Мај – Светскиот ден на биолошката разновидност и Денот на Натура 2000 Во Белчишта / Белчишко Блато
Објавен оглас за практиканти од Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите, а во рамки на Програмата за млади професионални
Одржана велосипедска тура по планинските патеки на Караорман
Успешно спроведена акцијата “ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД”
Се Одржа Првото Регионално првенство за млади во шах Lake Queen School Cup 2023
Oпштина Дебрца се приклучува на акцијата “ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД”
Покана за четврта форумска сесија од проектот ” Зајакнување на општинските совети“
Одржана трета работилница од форумските сесии од проектот ,, Зајакнување на општинските совети”
Покана за трета форумска сесија од проектот ” Зајакнување на општинските совети“
Покана за втора форумска сесија од проектот ” Зајакнување на општинските совети“
Конкурс за доделување стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Македонија за студиската 2022/2023 година
Санирана училишната зграда во село Оровник
Општина Дебрца со поддршка од 5000 денари за секое прваче во рамки на проектот „Добре дојдовте првачиња“
IPA CBC MK-AL: Свечено отворање на Планинската куќа во с.Брежани
Топло добредојде за новите првачиња во Дебрца
Продолжува континуираната поддршка за спортистите и спортските манифестации
Доделени сведителствата на полуматурантите во ООУ Дебрца- Викторија Печоска прогласена за првенец на генерација
Јавен повик За субвенционирање на граѓаните на општина Дебрца за купување велосипед во 2022 година
Известување од комисијата за спроведување на конкурсот за доделување на ученички и студентски стипендии
Резултати од конкурсот за доделување на ученички стипендии
Проектна ретроспектива за 2021 година
Советот на општина Дебрца ги усвои годишните програми за развој на општината и Буџетот на општината за 2022 година
КОНКУРС за доделување стипендии на одлични  ученици од општина Дебрца запишани на јавните и приватните средни училишта во Република С. Македонија за учебната 2021/2022 година 
КОНКУРС за доделување стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република С. Македонија за студиската 2021/2022 година
Јавен Повик: За субвенционирање на граѓаните на општина Дебрца за купување велосипед во 2021 година
Општина Дебрца изврши исплата на 337.500 денари за ученички и студентски стипендии
Покана за обука за локални водичи, во рамките на проектот „Подобрување на конзервацијата на приоритетните растенија во меѓуграничната област – Conse-pp“