Select Page

ОБРАЗОВАНИЕ

Санирана училишната зграда во село Оровник
Општина Дебрца со поддршка од 5000 денари за секое прваче во рамки на проектот „Добре дојдовте првачиња“
Реконструирана/санирана училишната зграда во с.Оровник
Топло добредојде за новите првачиња во Дебрца
Доделени сведителствата на полуматурантите во ООУ Дебрца- Викторија Печоска прогласена за првенец на генерација
Известување од комисијата за спроведување на конкурсот за доделување на ученички и студентски стипендии
Резултати од конкурсот за доделување на ученички стипендии
Проектна ретроспектива за 2021 година
Советот на општина Дебрца ги усвои годишните програми за развој на општината и Буџетот на општината за 2022 година
КОНКУРС за доделување стипендии на одлични  ученици од општина Дебрца запишани на јавните и приватните средни училишта во Република С. Македонија за учебната 2021/2022 година 
КОНКУРС за доделување стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република С. Македонија за студиската 2021/2022 година
Општина Дебрца изврши исплата на 337.500 денари за ученички и студентски стипендии
Покана за обука за локални водичи, во рамките на проектот „Подобрување на конзервацијата на приоритетните растенија во меѓуграничната област – Conse-pp“
Совет на општина Дебрца, 47-ма седница, донесени одлуки
Проектна ретроспектива за 2020 година
Топло добредојде за новите првачиња во OОУ “Дебрца”
Градоначалникот Ногачески оствари средба со учениците од ОУ “Дебрца” кои учествуваа во Еразмус + програмата
ОУ Дебрца доби донација од 150 м3 дрво за огрев
Се интензивира реконструкција на училишната зграда на ПУ с.Мешеишта
Бесплатна ужинка за сите ученици во ОУ “Дебрца” и оваа учебна година
Градоначалникот Ногачески го објави планот за реализација на нови инфраструктурни проекти до крајот на 2019 година
Општина Дебрца продолжува да инвестира во образованието
Градоначалникот Ногачески додели плакета и парична награда за првенецот на генерација 2015/2019 од ОУ “Дебрца”
УАК “Дебрца 2019” : Доделени наградите на најдобрите
Општина Дебрца додели нагледни средства и наставни помагала за основното училиште “Дебрца”
Исплатени првите рати од ученичките и студенските стипендии во рамки на Општина Дебрца
Видео:Општина Дебрца воведе бесплатна ужинка за секој ученик
Учениците од ОУ „Дебрца“ ги реализираа активностите од Отворената фудбалска школа 2018
Потпишан договорот за реконструкција на старата училишна зграда во Волино
Отчет 100 дена Градоначалник Зоран Ногачески