Select Page

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИИ

Постпразнично интервју со првиот човек на општина Дебрца – Зоран Ногачески

Постпразнично интервју со првиот човек на општина Дебрца – Зоран Ногачески

1. 2021 е изборна година. Кои се вашите приоритети што планирате да ги сработите во Општина Дебрца во преостанатите месеци од Вашиот актуелен мандат? Од првиот ден од преземањето на мандатот мојата заложба беше да не работиме кампањски, туку континуирано да ги...

Проектна ретроспектива за 2020 година

Проектна ретроспектива за 2020 година

Крајот на годината е период кога вообичаено се прави ретроспектива на тоа што сме исполниле и што не сме исполниле од ветеното. Зад нас останува една многу тешка година, година која ја одбележа светската здравствена криза, предизвикана од ковид 19 вирусот, со сите...

Советот на општина Дебрца ги усвои годишните програми за развој на општината и Буџетот на општината за 2021 година

Советот на општина Дебрца ги усвои годишните програми за развој на општината и Буџетот на општината за 2021 година

На денешната седница Советот на општина Дебрца ги усвои годишните програми за развој на општината за 2021 година и Буџетот на општината за 2021 година Во Годишните програми и Буџетот во целост се земени во предвид предлозите на граѓаните, месните заедници, бизнис...

Градоначалникот Ногачески одржа јавна презентација на предлог програмите и буџетот за 2021 година

Градоначалникот Ногачески одржа јавна презентација на предлог програмите и буџетот за 2021 година

Почитувани граѓани, Тргнувајќи од мојата заложба во изминативе три години од мандатот, за подигнување на нивото на транспарентност во работата на Општина Дебрца и со цел вие да станете активни чинители и активно да се вклучите во дебати кои директно влијаат на вашите...

Градоначалникот Ногачески одржа јавна презентација на предлог програмите и буџетот за 2021 година

Градоначалникот Ногачески јавно ќе ги презентира предлог програмите за 2021 година

Почитувани граѓани, Тргнувајќи од мојата заложба во изминативе три години од мандатот, за подигнување на нивото на транспарентност во работата на Општина Дебрца и со цел вие да станете активни чинители и активно да се вклучите во дебати кои директно влијаат на вашите...

Градоначалникот Ногачески ја промовираше новата мерка за доделување на субвенција за купување нов велосипед

Градоначалникот Ногачески ја промовираше новата мерка за доделување на субвенција за купување нов велосипед

Почитувани граѓани, Тргнувајќи од мојата заложба во изминативе три години од мандатот, за подигнување на нивото на транспарентност во работата на Општина Дебрца и со цел вие да станете активни чинители и активно да се вклучите во дебати кои директно влијаат на вашите...

Реализирани капитални инвестиции во повеќе проекти од локалната инфраструктура во Општина Дебрца

Реализирани капитални инвестиции во повеќе проекти од локалната инфраструктура во Општина Дебрца

“Живеј здраво – вози точак” Воведуваме нова мерка - поддршка на рекреативниот спорт со доделување на поединечна субвенција на физичко лице за купен велосипед за 2020 година. Секој граѓанин кој ќе купи нов велосипед ќе добие поединечна субвенција, во износ од 50% од...

Предлог буџет на општина Дебрца за 2020

Предлог буџет на општина Дебрца за 2020

Кризата предизвикана од Ковид 19 вирусот го отежнува нашето секојдневие и тековните активности на локалната самоуправа. И во такви околности, со несмален интензитет продолживме со реализација на капиталните инвестиции во повеќе проекти од локалната инфраструктура и...

Проектна ретроспектива за 2020 година

Две години отворена општина – отчет на сработеното

Предлог Буџетот на Општина Дебрца за 2020 година ги содржи планираните приходи на Буџетот за 2020 година и планираните проекти за реализација од Буџетот во 2020 година. Имајќи предвид дека буџетирањето е двонасочен процес (за и од граѓаните), применет е...

Бесплатна ужинка за сите ученици во ОУ “Дебрца” и оваа учебна година

Бесплатна ужинка за сите ученици во ОУ “Дебрца” и оваа учебна година

Почитувани граѓани на Дебрца, Пред две години  Ви ја презентирав својата визија, своето видување на Дебрца, како привлечно место за живеење и создавање. И од првиот ден откако ми ја дадовте довербата, се зафатив со одговорна, чесна и домаќинска работа во насока на...

Градоначалникот Ногачески го објави планот за реализација на нови инфраструктурни проекти до крајот на 2019 година

Градоначалникот Ногачески го објави планот за реализација на нови инфраструктурни проекти до крајот на 2019 година

Од денес продолживме со мерката- ужинка за секој ученик во основното училиште, која за првпат ја воведовме минатата учебна година. Секој ученик ќе добива ужинка во текот на учебната година. Средствата за ужинката се обезбедени во буџетот на општина Дебрца. Со оваа...

Градоначалникот Ногачески најави нови проекти во локалната патната инфраструктура

Градоначалникот Ногачески најави нови проекти во локалната патната инфраструктура

Наша основна определба беше и е да се фокусираме на подобрување на квалитетот на живеење на граѓаните во општината и во тој контекст со средства од Буџетот на државата, ЕУ фондовите, буџетот на општината и други расположливи извори да инвестираме во капитални...

Нови проекти во патната инфраструктура

Нови проекти во патната инфраструктура

Затоа оваа година, согласно Годишната програма за изградба и реконструкција на општински патишта и улици нашите активности ќе бидат насочени кон селата, кои некој пред нас со години ги заборавил и тоа : -изградба-асфалтирање на две улици во село Врбјани,350 метри,...

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НОГАЧЕСКИ ЗА МАКЕДОНСКОТО РАДИО: Нашата заложба е од Дебрца да создадеме високо рангирана природна, културна и археолошка туристичка дестинација

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НОГАЧЕСКИ ЗА МАКЕДОНСКОТО РАДИО: Нашата заложба е од Дебрца да создадеме високо рангирана природна, културна и археолошка туристичка дестинација

Почитувани граѓани на Дебрца, Пред две години  Ви ја презентирав својата визија, своето видување на Дебрца, како привлечно место за живеење и создавање. И од првиот ден откако ми ја дадовте довербата, се зафатив со одговорна, чесна и домаќинска работа во насока на...

Промовиран проектот “Археолошка топографија на старите градови и тврдини во општина Дебрца 2018”.

Промовиран проектот “Археолошка топографија на старите градови и тврдини во општина Дебрца 2018”.

Денес градоначалникот Зоран Ногачески даде изјава за емисијата “Патоказ”, која оди во живо на Македонското радио – Радио Скопје, за туристичките потенцијали на општина Дебрца. Во прилог интегралниот текст од неговото обраќање на Македонското радио: Нашата заложба,...

Предлог буџет на општина Дебрца за 2020

Видео:Општина Дебрца воведе бесплатна ужинка за секој ученик

Дебрца – оаза на цивилизацијата Општината Дебрца е една од врвните оази на културното наследство и природното богатство на Република Македонија, односно оаза на цивилизацијата. Во овој сеуште девствен природен рај, очигледно е дека никогаш не сме биле сами. Тука...

Големина на Фонт
Контраст