Select Page

СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА

Известување за спроведување на теристичка (од земја) дезинсекција против комарци
Започна реконструкција на административната зграда на општината во село Белчишта втора фаза
Заврши проектот уредување на дел од централното селско подрачје во Злести
Учесниците на 39 то издание на Интернационалната Ликовна колонија “Дебрца 2024” остварија средба со градоначалникот на општина Дебрца
Листа на проекти кои се отпочнати или треба да започнат со изградба во населените места во Општина Дебрца
Започна реконструкција на Објектот (поранешна продавница) во село Ботун
Извршена превентивна систематска дезинсекција и дератизација на територијата на општина Дебрца
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЛАРВИЦИДНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРЦИ
Водоснабдувањето во фокусот на интерес на општината, а со цел да се обезбеди квалитетно снабдување со вода за пиење на населените места
Ќе се подигнува безбедноста во сообраќајот со поставување на вертикална сообраќајна сигнализација
Започна реализацијата на проектот за уредување на центарот и изградба на спортско игралиште во село Злести
Започнува изработката на првиот интегриран локален развоен план (ИЛРП), за период 2024 – 2027 година
Градоначалникот Зоран Ногачески се приклучи на националната кампања “ Ги запознаваме ретките болести 2024”
Одржана Петтата (последователна) форумска сесија од проектен форум во Општина Дебрца во рамките на проектот,,Зајакнување на општинските совети- фаза 2”
Покана за петта форумска сесија од проектот ” Зајакнување на општинските совети“-фаза 2 Презентација на постигнатите резултати од подпроектот Изградба на парк со детско игралиште во село Требеништа
Општина Дебрца потпиша договор со Бирото за регионален развој за реализација на проект во село Злести
Во тек е доизградба на последната фаза од канализациониот систем во село Волино изградба на пумпната станица број 3
Интензивно се работи на реконструкција на улица во село Волино
Во тек е изградбата на Парк во село Требеништа, со детско игралиште
Акција за чистење на потегот од мостот на каналот на река Сатеска, на патот Волино – Мешеишта до мостот на патот Волино-Требеништа и селскиот плоштад во село Волино
Спроведена превентивна систематска дезинсекција и дератизација на територијата на општина Дебрца
Потпишан договорот за изградба на парк со детско игралиште во село Требеништа
ЈАВЕН ПОВИК За субвенционирање на граѓаните на општина Дебрца за купување велосипед во 2023 година
Реконструкција и санација на каптажата и дел од водоводната мрежа во село Сливово
Бесплатни гинеколошки прегледи на територија на општина Дебрца
Покана за четврта форумска сесија од проектот ” Зајакнување на општинските совети“
Покана за втора форумска сесија од проектот ” Зајакнување на општинските совети“
Честитка од градоначалникот Ногачески по повод меѓународниот ден на лицата со попреченост 
Градоначалникот Ногачески ја потпиша делкарацијата за подобрување и унапредување на положбата на женското претприемништво
Проектна ретроспектива за 2021 година
Советот на општина Дебрца ги усвои годишните програми за развој на општината и Буџетот на општината за 2022 година
Совет на општина Дебрца, 47-ма седница, донесени одлуки
Проектна ретроспектива за 2020 година
Општина Дебрца доби донација, заштитни маски и дезифициенци од ЕУ
Градоначалникот Ногачески го објави планот за реализација на нови инфраструктурни проекти до крајот на 2019 година
Одбележан Светскиот ден на лицата со посебни потреби.
Отчет 100 дена Градоначалник Зоран Ногачески