Select Page

ОБРАЌАЊА/ЧЕСТИТКИ

Градоначалникот Ногачески присуствуваше на свеченото доделување свидетелствата на учениците од IX одделение при ОУ”Дебрца”

Градоначалникот Ногачески присуствуваше на свеченото доделување свидетелствата на учениците од IX одделение при ОУ”Дебрца”

Денес во ООУ “Дебрца”  градоначалникот Зоран Ногачески  присуствуваше на предавањето на свидетелствата на учениците од IX одделение за завршено основно образование . На сите полуматуранти уште еднаш им го честитав завршувањето на основното образование и им посакав...

Градоначалникот Ногачески упати честитка по повод крајот на школската година

Градоначалникот Ногачески упати честитка по повод крајот на школската година

Денес официјално завршува учебната година. Оваа година поради кризната состојба предизвикана од Ковид 19 вирусот добар дел од второто полугодие наставно-образовниот процес се одвиваше во посебни услови, со користењето на расположивите дигитални платформи за онлајн...

На “Кременатец” симболично одбележан 9-Мај Денот на Европа

На “Кременатец” симболично одбележан 9-Мај Денот на Европа

Поради вонредната состојба предизвикана од Ковид-19 вирусот, Денес, симболично, во името на сите граѓани на општина Дебрца градоначалникот Зоран Ногачески се поклони пред Споменикот на револуцијата, победата и слободата „Кременатец“, во чест на јубилејот 75 години од...

Велигденска честитка на градоначалникот Ногачески

Велигденска честитка на градоначалникот Ногачески

Почитувани граѓани, православни христијани, Во името на општина Дебрца и во мое име Ви го честитам најголемиот христијански празник, Воскресението Христово. Празникот над празниците секогаш потсетува на трајните вредности на православната вера – љубов, толеранција,...

Божиќна честитка од градоначалникот Ногачески

Божиќна честитка од градоначалникот Ногачески

Почитувани сограѓани, Божик е празник чија симболика и универзални пораки -љубовта, простувањето и милосрдието не потсетуваат да ја обновиме и зајакнеме нашата вера, да ги подобриме меѓусебните односи и заеднички да работиме на создавање на услови за подобар и...

Новогодишна честитка од градоначалникот Зоран Ногачески

Новогодишна честитка од градоначалникот Зоран Ногачески

Почитувани сограѓани, Божик е празник чија симболика и универзални пораки -љубовта, простувањето и милосрдието не потсетуваат да ја обновиме и зајакнеме нашата вера, да ги подобриме меѓусебните односи и заеднички да работиме на создавање на услови за подобар и...

Новогодишна честитка од градоначалникот Зоран Ногачески

Честитка од градоначалникот Ногачески по повод Католички Божиќ

Почитувани сограѓани, Сакам најтопло да Ви ја честитам Новата година со најискрени желби. Посакувам во новата година да го исполниме нашето секојдневие со љубов, верба и надеж и заеднички да продолжиме да ја градиме нашата и иднината на нашите деца. Заедно да...

Предлог буџет на општина Дебрца за 2020

Предлог буџет на општина Дебрца за 2020

Почитувани сограѓани кои најрадосниот христијански празник, Христовото раѓање-Божик го празнувате според Грегоријанскиот календар, Божик е празник чија симболика и универзални пораки-љубовта, простувањето и милосрдието не потсетуваат да ја обновиме и зајакнеме нашата...

Во Дебрца одбележани 76 години од формирањето на Првата Македонско – косовска ослободителна ударна пролетерска бригада

Во Дебрца одбележани 76 години од формирањето на Првата Македонско – косовска ослободителна ударна пролетерска бригада

Предлог Буџетот на Општина Дебрца за 2020 година ги содржи планираните приходи на Буџетот за 2020 година и планираните проекти за реализација од Буџетот во 2020 година. Имајќи предвид дека буџетирањето е двонасочен процес (за и од граѓаните), применет е...

Велигденска честитка на градоначалникот Ногачески

Градоначалникот Ногачески упати честитка по повод Денот на Македонската револуционерна борба

Вчера во село Сливово и село Белчишта се одбележа уште еден историски датум од славното минато на Дебрца, 76 години од формирањето на Првата Македонско – косовска ослободителна ударна пролетерска бригада (МКНОУПБ), на 11 ноември 1943 година и Патронатот на ОУ...

Големина на Фонт
Контраст