Select Page

Почитувани сограѓанки, припаднички на понежниот пол,

Од срце Ви го честитам денешниот Ден, 8-ми Март, Денот на кој традиционално изразуваме благодарност и почит кон жените, Денот кој не потсетува на големите и храбри жени кои низ историјата се бореа за рамноправност, а која многу често им била ускратена и одземена.

Многу работи цивилизацијата ги измени, многу грешки поправи, меѓутоа борбата сеуште трае.

А повеќе жени во сите подрачја, посебно во оние во кои се управува со општеството,само ќе придонесе овој свет да биде подобар, потолерантен и посреќен.

Со таа мисла, посакувам Денот на жените уште повеќе да не поттикне секој ден во годината да го посветиме на рамноправноста, толеранцијата.

Бидете среќни и секој ден нека биде Ваш Ден.