Select Page
Градоначалникот Ногачески во посета на свињарската фарма Папу во Белчишта

Градоначалникот Ногачески во посета на свињарската фарма Папу во Белчишта

Утрово бев во посета на свињарската фарма Папу, која е лоцирана на влезот од селото Белчишта.
Во придружба на домаќинот на фармата, имав можност од блиску да ги видам новите производствени капацитети кои се изградени по најсовремени стандарди, со кои сега оваа свинарска фарма го проширува производствениот капацитет на 72 мајки. 🐖🐖
Базата за успехот и профитабилноста на оваа свињарска фарма лежи во одгледувањето на товенци со висок генетски потенцијал каде се запазани сите стандарди на GGP-GP.
Ваквиот тип на инвестиции се од особено значење за Локално -Економски развој на општина Дебрца.
Градоначалникот Ногачески изрази жалење за пожарот во Ковид-центарот во Тетово

Градоначалникот Ногачески изрази жалење за пожарот во Ковид-центарот во Тетово

Во име на Општина Дебрца и во мое име, сакам да изразам искрено🖤 сочувство до семејствата и роднините на жртвите кои несреќно ги загубија животите во страшната несреќа која се случи синоќа во Тетово.Во овој тажен момент, нашите мисли се со сите нив. На сите повредени во несреќата им посакуваме брзо закрепнување.🙏