Select Page

Почитувани граѓани од исламска вероисповед, од срце Ви го честитам почетокот на светиот месец Рамазан , Ви посакувам да го поминете во добро здравје и нека Вашите домови и срца бидат исполнети со радост, среќа, спокој и мир.

Љубовта кон ближните и хуманоста кон посиромашните нека ни биде водилка и сега и во иднина.

Да покажеме како и низ вековите наназад дека со заемно почитување и заедничко разбирање можеме да работиме за доброто на нашиот заеднички дом, нашата заедничка татковина , Република Македонија.

Нека е лесен и благословен Вашиот пост.

Нека е честит светиот месец Рамазан