Select Page

Почитувани сограѓани,

Сакам најтопло да Ви ја честитам Новата година со најискрени желби.

Посакувам во новата година да го исполниме нашето секојдневие со љубов, верба и надеж и заеднички да продолжиме да ја градиме нашата и иднината на нашите деца.

Пред два месеци повторно ја добив Вашата доверба да бидам градоначалник на општина Дебрца, да бидам првиот меѓу Вас, еднаквите. Дадовте силна поддршка на концептот “Заедно за Дебрца”, чија основна водилка е дека секој е важен и секој ќе биде важен.

Секој граѓанин заслужува подостоинствен живот, заслужува да биде разбран, почитуван, спокоен, радосен, бидејќи во сето тоа е смислата на нашето живеење.

Привилегија е да се работи за доброто на секој жител на општината, но и голема обврска довербата да се оправда.

Не попусто е кажано дека секој е ковач на сопствената среќа. Ако е така, ајде сите заедно да ја исковаме нашата колективна среќа, како виза за помирна, поспокојна и поубава иднина .

Очекувам и во наредната 2022 година да останеме фокусирани на нашата визија и сите заедно посветено да работиме на остварување на нашата заедничка цел, подобра и понадежна општина Дебрца.

Драги сограѓани,

Среќна Ви Нова 2022 година.

Нека бидеме благословени и исполнети со многу здравје, среќа, бериќет и успех.

Да сме живи и здрави.

Искрено ваш.

Зоран Ногачески

Градоначалник на општина Дебрца