Select Page

Почитувани граѓани, православни христијани,

Во името на општина Дебрца и во мое име Ви го честитам најголемиот христијански празник, Воскресението Христово.

Ви посакувам претстојните празнични денови да ги прославите во здравје, мир и радост.

Овие празнични денови да ги посветиме на семејството, на реафирмацијата и јакнењето на семејните вредности и потсетување на трајните вредности на православната вера – љубов, толеранција, простување.

Воедно, Ве повикувам да бидеме стрпливи, дисциплинирани ,да ги почитуваме препораките за борба против коронавирусот и да го заштитиме сопственото здравје и здравјето на нашите најблиски.

Христос Воскресе !