Select Page

Почитувани сограѓани, православни христијани,

 

Божик-Христовото раѓање е најрадосниот ден во христијанството, величествен ден за човештвото, празник на мирот и празник на радоста.

 

Господ Исус Христос во една прилика им порача на своите апостоли: „Мир ви испраќам од небото“.

 

Тој Мир посакувам да се всели во срцата и душите на сите Нас, да ги посети сите наши домови и тој Мир да ни даде сила во деновите кои доаѓаат, за да се справиме со сите искушенија и нека празникот на Христовото раѓање биде водилка за сите Нас, на патот на меѓусебното почитување, толеранција , љубов и разбирање.

 

Со желби, радоста на Божик Ви донесе среќа и благосостојба во Вашите домови и ги огрее срцата на сите луѓе со добра волја, Ве поздравувам со радосниот поздрав :

 

Мир Божји – Христос се роди !