Select Page

Почитувани сограѓани кои најрадосниот христијански празник, Христовото раѓање-Божиќ го празнувате според Грегоријанскиот календар,

Со голема радост и задоволство ви го честитам најголемиот и најрадосниот христијански празник – Божиќ.  На овој ден славејќи го раѓањето на Бога стануваме свесни за силата на божјата љубов кон човечкиот род којашто  не води да правиме чесни дела, да се сакаме себеси и да ги сакаме и почитуваме другите. Божиќ е празник на љубовта, на среќата и семејството.   

Празнувајте во мир и хармонија и со љубов  примете ги пораките на овој ден. Правете добри дела и имајте разбирање  еден со друг.  Само така ќе го следиме  нашиот Бог по патот кој за нас го има поставено. Тоа е божјиот пат, патот на љубовта и спасението на човековиот род.

За Многу Години!