Select Page

Медиуми

Локални медиуми

Локални телевизиски станици
   ТВМ – 046 / 231-400, web: www.tvm.mk    e-mail: vesti@tvm.mk
Телевизија О2 -, web: / e-mail: televizijao2@gmail.com
МОРИС – 046 / 255-050, web: www.moris.com.mk e-mail: tvmoris@yahoo.com
Локални радио-станици
   Супер – радио – 046 / 260-078, web  www.superradio.com.mk
e-mail: superradio@superradio.com.mk
Интернет радио “ОХРИД24”   web:  www.ohrid24.info
Лав – радио – 046 / 256-234  web: www.radiolav.com.mk
MX – радио – 046 / 262-101  web: www.mxradio.com.mk
e-mail: mхradio@t-home.mk
Локални електронски медиуми
   OHRIDNET.com – web:  www.ohridnet.com e-mail: contact@ohridnet.com

OHRIDPOST – web: www.ohridpost.com   e-mail: contact@ohridpost.com

OHRIDNEWS – web: www.ohridnews.com   e-mail: contact@ohridnews.com

   OHRIDLIVE – web: www.ohridlive.com  e-mail: dcubric@t-home.mk

ОХРИД24 – web: www.ohrid24.mk   e-mail: ohrid24.mk@gmail.com

Ohridpress – web: www.ohridpress.com  e-mail: contact@ohridpress.com

Ohrid1- web: www.ohrid1.com  e-mail: megastarprodukcija@gmail.com

Publicitet – web: www.publicitet.mk  e-mail: milco1jovanoski@yahoo.com

Lihnid – web: www.lihnid.com  e-mail: redakcija@lihnid.com

OHRIDSKY – web: www.ohridsky.com  e-mail: kotvaoh@yahoo.com

WebOhrid – web: www.webohrid.com  e-mail: contact@webohrid.com


Дописништва на национални електронски концесионери, дневни весници и информативни агенции
Нина Аритоновска – дописник на ТВ „Сител“, тел. 078 383722 e-mail:ninaaritonovska@yahoo.com

Горан Момироски – дописник на ТВ „Телма“, тел. 075 453293  e-mail:g_momiroski@yahoo.com

Соња Рилковска – дописник на ТВ „Канал 5“, тел. 071 223592 e-mail:sonjarilkovska@yahoo.com

Мики Трајкоски – дописник на ТВ „АЛСАТ“ и „Глас на Америка“, тел. 076 235005  e-mail: miksa20@yahoo.com

Росица Голабоска – дописник на ТВ „Алфа“, тел. 076 454703 e-mail: rosicagolaboska@yahoo.com

Сашо Нелоски – дописник на МРТВ, тел. 070 920 677, e-mail: sasonelo@hotmail.com

Александра Котушеска Ристоска – дописник на „Нова Македонија“, тел. 075 227365, e-mail:kotuseska@yahoo.com

   Александар Бачиќ – дописник на „МИА“, тел. 075 284508, e-mail: sale555@yahoo.com

Македонска новинска агенција  OHRIDSKY – тел. 070 311365, web: www.ohridsky.com  e-mail: kotvaoh@yahoo.com


Дописништва на национални радио станици 

   Македонско радио – дописник Сашо Нелоски тел. 070 920677  e-mail:sasonelo@hotmail.com

   Канал77 – дописник Мики Трајковски  тел. 075 281239 e-mail: miksa20@yahoo.com

   Радио Слободна Европа на Македонски јазик – дописник Мики Трајковски  тел. 075 281239 e-mail: miksa20@yahoo.com

   Милчо Јованоски – дописник на DW – Дојче Веле и SBS – СБС – радио Австралија, мобилен 075 337 010, e-mail: milco1jovanoski@yahoo.com

Локални медиуми

Локални телевизиски станици
   ТВМ – 046 / 231-400, web: www.tvm.mk    e-mail: vesti@tvm.mk
Телевизија О2 -, web: / e-mail: televizijao2@gmail.com
МОРИС – 046 / 255-050, web: www.moris.com.mk e-mail: tvmoris@yahoo.com
Локални радио-станици
   Супер – радио – 046 / 260-078, web  www.superradio.com.mk
e-mail: superradio@superradio.com.mk
Интернет радио “ОХРИД24”   web:  www.ohrid24.info
Лав – радио – 046 / 256-234  web: www.radiolav.com.mk
MX – радио – 046 / 262-101  web: www.mxradio.com.mk
e-mail: mхradio@t-home.mk
Локални електронски медиуми
   OHRIDNET.com – web:  www.ohridnet.com e-mail: contact@ohridnet.com

OHRIDPOST – web: www.ohridpost.com   e-mail: contact@ohridpost.com

OHRIDNEWS – web: www.ohridnews.com   e-mail: contact@ohridnews.com

   OHRIDLIVE – web: www.ohridlive.com  e-mail: dcubric@t-home.mk

ОХРИД24 – web: www.ohrid24.mk   e-mail: ohrid24.mk@gmail.com

Ohridpress – web: www.ohridpress.com  e-mail: contact@ohridpress.com

Ohrid1- web: www.ohrid1.com  e-mail: megastarprodukcija@gmail.com

Publicitet – web: www.publicitet.mk  e-mail: milco1jovanoski@yahoo.com

Lihnid – web: www.lihnid.com  e-mail: redakcija@lihnid.com

OHRIDSKY – web: www.ohridsky.com  e-mail: kotvaoh@yahoo.com

WebOhrid – web: www.webohrid.com  e-mail: contact@webohrid.com


Дописништва на национални електронски концесионери, дневни весници и информативни агенции
Нина Аритоновска – дописник на ТВ „Сител“, тел. 078 383722 e-mail:ninaaritonovska@yahoo.com

Горан Момироски – дописник на ТВ „Телма“, тел. 075 453293  e-mail:g_momiroski@yahoo.com

Соња Рилковска – дописник на ТВ „Канал 5“, тел. 071 223592 e-mail:sonjarilkovska@yahoo.com

Мики Трајкоски – дописник на ТВ „АЛСАТ“ и „Глас на Америка“, тел. 076 235005  e-mail: miksa20@yahoo.com

Росица Голабоска – дописник на ТВ „Алфа“, тел. 076 454703 e-mail: rosicagolaboska@yahoo.com

Сашо Нелоски – дописник на МРТВ, тел. 070 920 677, e-mail: sasonelo@hotmail.com

Александра Котушеска Ристоска – дописник на „Нова Македонија“, тел. 075 227365, e-mail:kotuseska@yahoo.com

   Александар Бачиќ – дописник на „МИА“, тел. 075 284508, e-mail: sale555@yahoo.com

Македонска новинска агенција  OHRIDSKY – тел. 070 311365, web: www.ohridsky.com  e-mail: kotvaoh@yahoo.com


Дописништва на национални радио станици 

   Македонско радио – дописник Сашо Нелоски тел. 070 920677  e-mail:sasonelo@hotmail.com

   Канал77 – дописник Мики Трајковски  тел. 075 281239 e-mail: miksa20@yahoo.com

   Радио Слободна Европа на Македонски јазик – дописник Мики Трајковски  тел. 075 281239 e-mail: miksa20@yahoo.com

   Милчо Јованоски – дописник на DW – Дојче Веле и SBS – СБС – радио Австралија, мобилен 075 337 010, e-mail: milco1jovanoski@yahoo.com