Select Page

Денес градоначалникот на општина Дебрца, Зоран Ногачески оствари средба со учениците-средношколци и студентите од општина Дебрца кои по објавениот конкурс од општината добија ученички, односно студентски стипендии за учебната , односно студиската 2018/2019 година.

 

Петнаесет средношколци кои имаат континуиран одличен успех ќе добиваат поддршка од по 1.500 денари месечно, а пет студенти по 2.500 денари, за времетраење од девет месеци во учебната, односно студиската година.
При врачувањето на решенијата и потпишувањето на договорите на учениците и студентите им посакав многу успех во образованието и ги уверив дека секогаш ќе ја имаат мојата и поддршката на општината.
И секогаш да се држат до најпознатата максима на Нелсон Мандела, според кого – oбразованието е најмоќното оружје со кое можете да го промените светот. – изјави градоначалникот Ногачески по предавањето на решанијата.,