Select Page

Денес градоначалникот на општина Дебрца Зоран Ногачески оствари работна средба со професорот Митја Гуштин од Словенија и професори од Институтот за Историја на уметност со археологија за ревитализација и афирмација на археолошкиот локалитет Требеништа. На средбата беше истакнато културолошкото значење на локалитетот односно дефинирање на планот за истражување во 2019 година поддржан од општина Дебрца.