Select Page

Требеништа е безвременска загатка која обединува. Загатка која за прв пат во својата историја пред нашата и светската јавност се претставува во нејзината блескава целина.
Особено сме горди што Требеништа и се она што тука е пронајдено е наше, а светско.
Денес учениците од Основното училиште “Дебрца” беа посета на ексклузивната изложба “100 години Требениште”, во Археолошкиот музеј, во Скопје.
Општина Дебрца го обезбеди превозот за патувањето.