Select Page

Вечерва градоначалникот Зоран Ногачески заедно до Претседателот на советот на општина Дебрца Перо Голабоски,  приредија Ифтарска вечера со нашите сограѓани од муслиманска вероисповед.

Заблагодарувајќи им се на присутните им го честитав светиот муслимански месец и претстојниот празник Рамазан Бајрам.
Ова се денови кога треба сите да си подадеме рака еден на друг, да бидеме исполнети со меѓусебно почитување, разбирање и солидарност.
Во различностите треба да е нашата сила, бидејќи сите како луѓе сме еднакви пред Бога.
Честитајќи им ги претстојните празнувања на присутните им посакав многу здравје, среќа, семеен мир, хармонија и благосостојба. кажа градоначалникот Ногачески по вечерата.