Select Page

Го враќаме сјајот на една од најстарите ликовни колонии во Македонија.
Создадени преку триесет нови ликовни дела, повеќе од вкупно создадените во изминатите 5-6 години.

Голема благодарност до сите годинешни учесници на Ликовната колонија, благодарност за нивните дела, кои ќе бидат дел од културното наследство на колонијата.
Уште еднаш се покажа дека уметноста не познава граници, национални, верски, јазични и други бариери.
Ars longa, vita brevis или Уметноста е долга, животот е краток ! – кажа градоначалникот Ногачески по повод затворањето на колонијата.