Select Page

Пожарот во атарот на село Велмеј е изгаснат.
Сакам да изразам голема благодарност до сите кои активно или на друг начин се вклучија во гаснењето на истиот, а особено до:
– вработените во Национални шуми Охрид, кои сите денови активно дејствуваа на терен,
– вработените во ТППЕ-Охрид, дел од јавните претпријатија во општина Охрид и јавното комунално претпријатие Дебрца,
– месното население и црковниот одбор,
– Дирекцијата за заштита и спасување, која на мое барање на два пати одобри користење на два ер трактори за гаснење од воздух,
– Центарот за управување со кризи и други чинители.
Пожарот остави несакани последици, но добро е што во ниту еден момент не беше загрозен животот на лицата активно вклучени во гаснењето , ниту беше непосредно загрозен животот и имотот на месното население. – кажа во своето обраќање градоналачникор Зоран Ногачески.