Select Page
Општина Дебрца организира дводневна посета на 89-ти Меѓународен земјоделски саем “Нови Сад 2022”, Република Србија, кој ќе се одржи од 21-27 Мај 2022 година.
Меѓународниот земјоделски саем во Нови Сад е најголемиот саемски настан во Србија и еден од најголемите во Европа во областа на земјоделството. На него се претставуваат најзначајните компании во агроиндустријата, земјоделското производство, механизацијата, како и најдоброто во сточарството. Неодминливо место е за земјоделците и професионалната публика, на која земјоделството и е во фокусот на вниманието.
Општина Дебрца на земјоделците им обезбедува несекојдневна можност да бидат дел од овој настан.
Посетата на саемот е планирана за 25 и 26 Мај 2022 година, со едно ноќевање.
Трошоците за превоз се покриени од општината, а Ваше е да ги надоместите трошоците за ноќевањето ( околу 20-25 евра ноќевање со појадок ).
Од организациски причини ги замолуваме заинтересираните земјоделци и други граѓани, да се пријават најдоцна до 9 Април 2022 година, во архивата на општина Дебрца или на следниот контакт:
Телефон: 046/286-855 или е-маил contact@debrca.gov.mk