Select Page
Денес во ООУ “Дебрца” градоначалникот Зоран Ногачески присуствуваше на предавањето на свидетелствата на учениците од IX одделение за завршено основно образование .
Градоначалникот на сите полуматуранти им го честиташе завршувањето на основното образование и им посакав многу успех во понатамошното образование.
На настанот, по предлог на наставниците, на ученикот Викториа Печоска, во име на општина Дебрца, и додели плакета за првенец на генерација , а на учениците Филип Донески, Ана Марија Маркоска, Христијан Ристоски, Славица Калоаноска и Марија Жилеска плакети за ученици на генерација .
На првенецот на генерација и учениците на генерација општината доделува и парична награда во износ од 5.000 денари.
Важно е да ги наградиме најдобрите и да ги мотивираме нашите ученици да продолжат така.
Општината и понатаму ќе биде поддршка за сите наши основци, средношколци и студенти на различни начини.
Наша обврска е да инвестираме во образованието, затоа што само на тој начин инвестираме во иднината на нашата општина и држава.