Select Page

На првенството учествуваа околу 120 деца од основните училишта од Општините Струга,Охрид,Вевчани,Дебрца кои беа поделени во 4 категорни групи (8,10,12,14 год).Се играше во  спортска сала во ПУ Јахја Кемал во Струга.

Турнирот го организираше Младинската Шаховска Школа Струга во соработка со ШК Ласкер од Охрид,со техничка и логистичка поддршка на ПУ Јахја Кемал Струга.

Од Општина Дебрца учествуваа ученици од ООУ”Дебрца” с. Белчишта.

Општина Дебрца го подржа Првото Регионално првенство за млади во шах Lake Queen School Cup 2023  со средства обезбедени од буџетот на Општина Дебрца.