Select Page

Почитувани,граѓани ,
Со коледарски песни, од врата на врата, уште рано изутрина малите коледарчиња го најавија Христовото раѓање .

Божик како празник на Божјата љубов претставува пресвртница за човештвото и суштинска поткрепа на нашата верба и духовност.
Божик е ден кој секоја година не потсетува да ги отвориме срцата и душите, да го примиме дарот од Бога и секојдневно низ нашите дела тој дар да го возвраќаме.

На овој голем ден нека нашите срце бидат исполнети со среќа и радост, а нашите домови со мир и спокој .
За многу години да ни е празникот.
Христос се роди !