Select Page

Политика за колачиња

Нашиот веб-сајт користи колачиња. Колачињата се мали текстуални датотеки кои при посетата на нашиот веб-сајт се внесуваат во вашиот компјутер и не се штетни за вашиот хардвер или софтвер. Колачињата можете да ги отстраните во секое време или можете да го поставите прелистувачот да не дозволува нивно внесување.

Колачето претставува мало количество на податоци, кое најчесто содржи и уникатен идентификатор. Колачињата може да се испратат до вашиот пребарувач кога ќе ги посетите нашите веб-сајтови. Тие се складираат во вашиот веб-пребарувач во вашиот уред.

Некои колачиња се складираат само за време на вашата посета на нашите веб-сајтови. Овие колачиња се познати како привремени колачиња. Другите, познати како трајни колачиња, може да останат складирани во вашиот компјутер по вашата посета, а нашите веб-сајтови ќе можат да пристапат до нив при секоја ваша повторна посета на нашиот веб-сајт.

Некои колачиња, кои се складираат кога ги посетувате нашите веб-сајтови, може да бидат складирани и користени од страна на други компании.

Користењето колачиња во Европската унија е регулирано со Директивата 2002/58/ЕЗ за приватност и електронски комуникации, чијшто член, којшто се однесува на колачињата и сличните технологии, е изменет со Директивата 136/2009.

За користењето на колачињата одлучувате сами. Колачињата можете секогаш да ги отстраните и со тоа да ја отстраните вашата препознатливост на Интернет. Исто така, голем број од прелистувачите можете да ги поставите да не прифаќаат колачиња.

За информации за можностите на одредени прелистувачи ви препорачуваме да ги погледнете поставките на прелистувачот.

Дознајте подетално за колачињата.