Select Page

На 18 август ( сабота ) по повод одбележувањето на 75 години од формирањето на баталјонот “Мирче Ацев” и Денот на АРМ, ОО на СБ од НОАВМ Охрид и Дебрца и локалната самоуправа на општина Дебрца на Славеј Планина традиционално, секоја година организираат масовен народен собир.

На оваа манифестација ќе присуствуваат членови на СБМ од Охрид, Дебрца, Струга, Кичево, Скопје и други, припадници на АРМ, како и граѓани од поблиските населени места, со следната

П р о г р а м а

СЛАВЕЈ ПЛАНИНА, 10:30 часот:

1. Изведба на државната химна на РМ од страна на КУД “Далги” при ЗП Охрид и Дебрца ;

2. Полагање на свежо цвеќе пред споменикот.

3. Поздравна реч на претседателот на ГО на СБМ, Д-р Никола Стојаноски;

4. Пригодно обраќање за значењето на настанот, на претседателот на СБ од НОАВМ за Охрид и Дебрца и потпретседател на ГО на СБМ, Гоце Георгиески.

5. Културно – уметничка програма.