Select Page

Градоначалникот на општина Дебрца, Зоран Ногачески на граѓаните од муслиманска вероисповед им го честита големиот верски празник Курбан Бајрам.

„Ми претставува особена чест, на сите наши сограѓани, како и на сите верници од исламска вероисповед, да Ви го честитам големиот верски празник – Курбан Бајрам.

Принесувањето на жртва-курбан и дарувањето да Ви ги отворат срцата кон Бога и да Ви донесе многу здравје, радост и мир во Вашите домови и во домовите на Вашите најблиски.

Нека владее добрата мисла и добрите човекови дела, како за празникот, така и во текот на целата година. Ваквите вредности се богатство во нашето општество и нивното зачувување е наша обврска.

Нека е честит Курбан Бајрам.