Select Page

Вчера и денес учениците од ОУ „Дебрца“ ги реализираа активностите од Отворената фудбалска школа 2018, која финансиски, со 100.000 денари беше поддржана од општина Дебрца.

„Овие два дена прекрасно изгледаше спортскиот полигон во Мешеишта, во што лично се уверив при денешното дружење со учениците.

Исто така, со еколошка акција за чистење на училишните дворови го одбележавме и 15-ти септември, Светскиот ден на чистењето.“- вели градоначалникот на Општина Дебрца, Зоран Ногачески.

Како што вели градоначалникот Ногачески, како локална самоуправа и во иднина безрезервно ќе го поддржуваат секој проект и активност за спортско издигнување на учениците и развој на училишниот спорт.