Select Page

 

 

 

Делегација на Општина Дебрца, предводена од членот на советот Даниел Огненоски, беше во посета на општина Баточина, Република Србија, по повод патронатот на општината. Во име на градоначалникот на Општина Дебрца – Зоран Ногачески , и по негов налог , бев испратен да ја претставувам Општина Дебрца на свеченоста по повод -Денот на Општина Баточина.
По тој повод , во име на нашето пријателство и идна соработкана , на Градоначалникот на Баточина – Здравко Младенович му го предадов скромниот поклон од нашето културно наслетство , кој му го испрати градоначалникот Ногачески.
Честитки до Општина Баточина за прекрасниот пречек и незаборавно дружење. Поздрав до сите Баточинци и Ви посакувам многу здравје и среќа- изјави членот на советот од општина Дебрца, Даниел Огненоски