Select Page

Градоначалникот Ногачески денес оствари средба со учениците и наставниците од О.У Дебрца, кои во рамките на проектот #play2adapt од Еразмус + програмата, учестваа на првата мобилност во градот Невшехир Турција.

Тие го информираа за нивните впечатоци од посетата во Турција, каде на достоинствен начин беа презентирани училиштето и општина Дебрца.
Проектот предвидено е да продолжи во месец Мај, нареднава година, со втората средба, каде домаќинк ќе биде општина Дебрца и ОУ”Дебрца”, а ќе присуствуваат тимовите на Грција,Турција,Шпанија и Португалија.


Имплементацијата на вакви проекти има особено значење за нашата општина и училиште, посебно за нивната меѓународна промоција и афирмација.
Изразувајќи пофалба и благодарност за успешно реализираните активности во Турција, на учениците, наставниците и директорката на училиштето уште еднаш им ја повторив нашата определба за безрезервна поддршка на сите активности на училиштето, не само за овој проект , туку и за други проекти и тековните активности.– изјави градоначалникот Ногачески по средбата.