Select Page

Денес дрлегација на општина Дебрца, претводена од градоначалникот Зоран Ногачески се поклони пред Споменикот на Славеј Планина, местото каде што пред 76 години беше формиран баталјонот “Мирче Ацев”, првата регуларна воена единица во текот на НОБ, се поклони на вистинското место, каде што треба да се одбележува денешниот празник, Денот на Армијата на Македонија.
Во село Годивје градоначалникот ја посети Спомен собата на баталјонот “Мирче Ацев”.
Нека е вечен споменот на борците од НОБ и на сите борци кои се бореле за национална слобода и самостојна македонска државност.
Честит празник на македонската Армија.