Select Page

🔴Се известуваат граѓаните на општина Дебрца дека поради кризната состојба предизвикана од вирусот КОВИД-19, а согласно препораките и мерките на Владата за спречување на опасноста од ширење и зараза со Ковид – 19 вирусот, од денес, 23.03.2020 година општинската администрација работи со скратено работно време, од 07:30 до 12:30 часот, секој работен ден и со намален број на вработени.

🔴Во општината ќе можат да влегуваат само странки, кои имаат итни и неодложни работи во однос на општината, при што задолжително на влезот ќе ги дезинфицираат рацете со дезинфикционо средство.

🔴Уште еднаш АПЕЛИРАМ граѓаните на минимум да ги редуцираат своите активности во однос на локалната самоуправа и своите контакти со општината да ги остваруваат телефонски или електронски , преку активните телефонски линии на општината и мобилните општински тимови, како и веб сервисите на општината .