Select Page

Кризниот штаб на Општина Дебрца за превенција и справување со Корона вирусот Ковид 19, во согласност со мерките и препораките на Владата  за ограничено движење, Ги Известува сите маркети и економски оператори:

Се упатува известување до сите маркети и економски оператори на територијата на Општина Дебрца кои се регистрирани за он-лајн продажба, дека ќе може да вршат достава на намирници за итни и неодложни потреби за време на Полицискиот час во текот на викендот. Истите задолжително мора да испратат барање до Кризниот штаб на Општина Дебрца на следната електронска адреса belcista@t-home.mk / contact@debrca.gov,mk најдоцна до утре (петок) до 10 часот. Ќе биде дозволено движење на максимум 5 вработени лица (доставувачи) од маркет, кои треба да имаат соодветна заштитна опрема.