Select Page

Вчера (Понеделник 29.11.2021) се одржа продолжението на првата седница на Советот на Општина Дебрца при која за нов претседател се избра Илчо Алексоски од редовите на ВМРО – ДПМНЕ. За него гласаа шест советници, додека четири беа воздржани од вкупно единаесет советници.

 – Нашата цел е, сите советници заедно да работиме и да ги носиме најдобрите одлуки за нашата општина Дебрца, за да по четири години граѓаните ги преознаат нашите заложби и реализирани проекти, посочи Алексоски во своето обраќање по изборот.

Советот на Општина Дебрца брои вкупно единаесет членови од кои по четири имаат ВМРО ДПМНЕ и СДСМ, еден советник има партијата ЛДП и двајца советници од независните листи.