Select Page

Денес во општина Терми, Р. Грција градоначалникот Зоран Ногачески ја имаше честа да се обратаи на завршниот настан по повод успешната имплементација на проектот „Подобрување на заштитата на природните растенија во погранични области“ Conse PP. Општина Дебрца е дел од овој проект кој се спроведува преку ИПА Програмата за прекугранична соработка Македонија-Грција, а за што уште еднаш изрази благодарност до Делегацијата на ЕУ, која го поддржа овој проект. Исто така упати покана до сите засегнати страни да учестуваат и на завршниот настан кој на 11.7.2022 година ќе се одржи во с.Белчишта, во ново-реконструираниот изложбен центар на Белчишкото Блато.