Select Page

Денес на трансакциските сметки на 15 баратели за субвенционирање на дел од трошоците за купување на велосипед им се исплатени по 3.000 денари или вкупно 45.000 денари, а согласно Годишната програма за развој на спортот во општина Дебрца за 2022 година, мерка „Живеј здраво – вози точак”, поддршка на рекреативниот спорт и објавениот Јавен повик за субвенционирање на граѓаните за купување велосипед во 2022 година.

Мерката продолжува до 31 Декември 2022 година.