Select Page

Вработените од Пивара Скопје / Pivara Skopje, волонтерите од Пакомак, Општина Дебрца, и пријавени на сајтот на Пивара Скопје организираа чистачка акција во село Волино.

Во рамки на акцијата која беше организирана од Пивара Скопје преку брендот СКОПСКО, а поддржана од  Пакомак и Општина Дебрца, беше собран отпад  во околината на селото Волино.

„Дебрца иако рурална општина, преставува значајна алка со подеднаква одговорност во заштитата на нашиот бисер, Охридското Езеро. И најголемиот слив на Охридското Езеро, сливот на реката Сатеска започнува и завршува во Дебрца и затоа не случајно е дел од природното и културно наследство во регионот заштитено од УНЕСКО“ Ваквите еко-активности со кои во голема мера придонесуваме во заштита на животната средина ќе останат добра пракса и во иднина.“

 

#НашаГордостНашаОдговорност