Select Page
Градоначалникот Ногачески упати честитка по повод 8-ми Септември-Денот на Независноста

Градоначалникот Ногачески упати честитка по повод 8-ми Септември-Денот на Независноста

По повод 8-ми Септември, Денот на независноста на Република Македонија, градоначалникот на општина Дебрца Зоран Ногачески упати честитка до сите граѓани на Република Македонија, во која се вели:

Дозволете ми да Ви го честитам 8-ми септември, Денот на независноста, со желби за мирна и просперитетна иднина на сите граѓани.

На овој голем ден, пред точно 31 години граѓаните на Република Македонија јасно и недвосмислено ја изразија својата определба за независна, самостојна и суверена Република Македонија. Од тогаш Македонија гордо чекореше по патот на меѓународните интеграции, градејќи при тоа добри односи со соседните држави и со својот мултиетнички и мултирелигиски карактер даде значаен придонес во промовирањето на успешниот модел за соживот во регионот.

Ја користам оваа прилика уште еднаш да ги повторам моите искрени желби за мир, стабилност, економски просперитет и општа благосостојба на сите граѓани и воедно Ви посакувам пријатно празнично расположение.

Градоначалникот Ногачески упати честитка до граѓаните од муслиманска вероисповед по повод Курбан Бајрам

Градоначалникот Ногачески упати честитка до граѓаните од муслиманска вероисповед по повод Курбан Бајрам

На сите наши сограѓани, верници од исламска вероисповед, Ви го честитам големиот верски празник – Курбан Бајрам.

Нека празникот Ви донесе многу здравје, радост и мир во Вашите домови и во домовите на Вашите најблиски.

Нека владее добрата мисла и добрите човекови дела, како за празникот, така и во текот на целата година.

.Ваквите вредности се богатство во нашето општество и нивното зачувување е наша обврска

Градоначалникот Ногачески упати честитка до граѓаните од муслиманска вероисповед по повод Курбан Бајрам

Честитка по повод Рамазан Бајрам

Во мое име и од името на вработените во општинската администрација ви го честитам големиот празник Рамазан Бајрам. Посакувам во ова кризно време да покажете трпение и престојните празнични денови да ги поминете во здравје, радост и спокој во својот дом, заедно со семејството.

Нека овие денови кај секој човек ги потврдат вредностите на слогата, толеранцијата и духовниот напредок и сите заедно да имаме спокоен и среќен живот. Убеден сум дека пораката на големиот празник уште еднаш ќе потврди дека со заеднички напори можеме да одговориме на предизвиците со кои се соочува современиот свет и сите заедно ќе бидеме добар пример за идните генерации.

Градоначалникот Ногачески упати честитка до граѓаните од муслиманска вероисповед по повод Курбан Бајрам

Градоначалникот Ногачески упати честитка по повод 1 Мај

Почитувани сограѓани, почитувани работници!

Од мое лично име и од името на вработените во општинската администрација, Ви го честитам меѓународниот Ден на трудот 1. Мај со желба за успех во работата, достоинствен третман од општеството и заедницата кон вашиот вложен труд и соодветна валоризација на истиот.

Вие сте најважната и нераскинливата алка во стопанските и општествените текови во општината и државата, и како такви ја заслужувате сета почит и внимание. Бидете горди на она што го работите, но секогаш бидете истрајни во борбата за задоволување на вашите работнички права.

Честит, плодотворен и вековит нека ви биде Денот на трудот.

Велигденска честитка на градоначалникот Ногачески

Велигденска честитка на градоначалникот Ногачески

Почитувани граѓани, православни христијани,

Во името на општина Дебрца и во мое име Ви го честитам најголемиот христијански празник, Воскресението Христово.

Празникот над празниците секогаш потсетува на трајните вредности на православната вера – љубов, толеранција, простување.

Христовото Воскресение, како најторжествен христијански празник, кога ја славиме победата на животот над смртта, нека Ви донесе радост, среќа, спокој и благосостојба во Вашите домови, како и здравје, достоинствен живот и хармонија во Вашите семејства.

Христос Воскресе !

Велигденска честитка на градоначалникот Ногачески

Градоначалникот Ногачески упати честитка по повод Прочка

Почитувани граѓани,
Ако човек на човек замерил, ако човек со човек не зборува, денес е денот да се олесни душата од таквиот товар, денес е денот да се подаде рака, да се побара прошка и да се даде прошка.
Токму затоа, да ги поткрепиме нашите семејства, да ги почитуваме нашите родители, да ги почитуваме нашите соседи и пријатели, да имаме разбирање еден со друг, да бидеме љубезни еден за друг.
Тоа е божјиот пат, патот на љубовта, простувањето и спасението на човековиот род.
Прво треба да си простите на себе си што сте верувале во нешто дека е погрешно или исправно, што не сте пружале љубов на некому кога му била потребна, што не сте дале подршка некому во вистинскиот момент, што сте креирале негативна енергија во животот на некој друг или во Вашиот или кога не сте биле чесни и не сте имале почит кон некого.

Разберете дека не можете да го промените тоа што се случило, туку прифатете го тоа како лекција од животот која Ве научила на нешто.

Простете им на другите, за да Ви биде простено и Вам .
Дозволете ми, на сите православни верници, да Ви го честитам големиот христијански празник, Велики поклади-Прочка и да побарам прошка ако некому сум згрешил .