Select Page
Ковид-19: Известување

Ковид-19: Известување

ИЗВЕСТУВАЊЕ,

ОКШ ги извества жителите на општина Дебрца, дека на територија на општината за време на викендот дозволи за работа преку онлајн, телефонски нарачки, поднесоја барање и добија следните трговски друштва,

  • Спироски СН Дооел- Издеглавје, ☎️+38971859931

 

  • Тупанчески Дооел – Волино, ☎️+38978282008

 

  • Перко 2017 Дооел – Лактиње ☎️+38971942986

 

  • БМС-М Дооел –  Оровник ☎️+38975216712

 

  • Коала Дооел – Мешеишта ☎️+38970856708

 

  • Маркет Марија Дооел – Волино☎️+38972217060

 

  • Криго Дооел – Требеништа ☎️+38972275913

 

  • Викса 2016 Дооел = Белчишта☎️+38970483111

 

  • Жиго ТП – Песочани☎️+38975619145

 

🚜Земјоделците кои што имаат работна обврска на своите земјоделски површини и на фармите, а кои се наоѓаат во атарот (место на живеење) на селото во кое живеат, може да се движат за време на забраната за движење, исклучиво заради извршување на работните активности без да вадат дозволи за движење.

🚜 Земјоделците пак чии што земјоделски површини или фарми се наоѓаат надвор од селото/градот каде што живеат и треба да патуваат од едно во друго село, при тоа треба да возат по регионален пат, а имаат работни обврски поврзани со производство, задолжително треба да извадат дозвола за движење или да се јават на телефонот 192 во МВР.

👉Регистрираните земјоделци дозволите ги вадат преку подрачните единици на МЗШВ.