Select Page
Потпишан Меморандум за соработка во рамки на проектот “Нула глад во општина Дебрца”

Потпишан Меморандум за соработка во рамки на проектот “Нула глад во општина Дебрца”

Вчера градоначалникот Зоран Ногачески со Организацијата за поддршка и помош на социјално загрозени и сиромашни граѓани “Еурохуман Интернационал”, Скопје, Г-дин Сејфула Бектеши потпишаа  Меморандум во рамки на проектот “Нула глад во општина Дебрца”, кој ќе се имплементира од “Еурохуман Интернационал”, организацијата “Банка за храна Мк” и општина Дебрца.

Целта на соработката е помош и поддршка на семејства и лица од општина Дебрца кои живеат во социјален ризик.
Проектот “Нула глад” е проект на Обединетите Нации, кој има за цел да стави крај на гладот, да ги елиминира сите форми на неухранетост и да изгради инклузивни и одржливи прехранбени системи.- изјави градоначалникот Ногачески по средбата.

Големина на Фонт
Контраст