Select Page
Исплатени првите рати од ученичките и студенските стипендии во рамки на Општина Дебрца

Исплатени првите рати од ученичките и студенските стипендии во рамки на Општина Дебрца

Вчера во рамките на програмата за развој на образованието во општина Дебрца за 2019 година, исплатени се првите рати на учениците и студентите кои ги исполнаа критериумите за доделување на стипендии.

Вчера на 15-те ученици , корисници на ученичка стипендија им исплативме по 7.500 денари , а на 5-те корисници на студентска стипендија по 12.500 денари, за пет месеци, или вкупно од Буџетот на општината за овие намени се исплатени 175.000 денари.
Наместо за непродуктивни трошења, парите ги враќаме кај учениците, студентите, граѓаните.- изјави градоначалникот Ногачески.

Големина на Фонт
Контраст