Select Page
Ученици од ОУ Дебрца во посета на изложбата “100 години Требениште”

Ученици од ОУ Дебрца во посета на изложбата “100 години Требениште”

Требеништа е безвременска загатка која обединува. Загатка која за прв пат во својата историја пред нашата и светската јавност се претставува во нејзината блескава целина.
Особено сме горди што Требеништа и се она што тука е пронајдено е наше, а светско.
Денес учениците од Основното училиште “Дебрца” беа посета на ексклузивната изложба “100 години Требениште”, во Археолошкиот музеј, во Скопје.
Општина Дебрца го обезбеди превозот за патувањето.

Благодарница за градоначалникот Ногачески за успешната соработка и афирмацијата на активностите на здружението на ветераните во одбраната и безбедноста

Благодарница за градоначалникот Ногачески за успешната соработка и афирмацијата на активностите на здружението на ветераните во одбраната и безбедноста

На денешната Езерска средба, организирана од Здружението на ветераните во одбраната и безбедноста, огранокот за општините Охрид и Дебрца на градоначалникот на општина Дебрца, Зоран Ногачески му врачија благодарница за успешната соработка и афирмацијата на активностите на здружението.

Благодарам на вниманието. Програмските активности на Здружението секоја година се и ќе бидат преточени и во Годишните програми на општина Дебрца.
Голем дел од нивните активности се имплементираат во славна и слободарска Дебрца и затоа секогаш ќе ја имате мојата и поддршката од советот на општина Дебрца. – изјави Ногачески.

Големина на Фонт
Контраст